de Zilverbank - Mickey de Rooij: Journalist / Publicist    
 
de Zilverbank
   06 - 11 480 930
   info@zilverbank.nl
Mickey de Rooij

Begin 1998 begon Mickey de Rooij met het tijdschrift Cachet. Zij bedacht het format en was, tot het failliet gaan van de uitgever Van Spijk Grafimedia in 2005, hoofdredacteur. Er verschenen 39 nummers, die telkens een thema op het gebied van kunstnijverheid en toegepaste kunst behandelden.

Daarnaast schreef zij artikelen voor andere tijdschriften waaronder een serie over 100 jaar Nederlandse woonarchitectuur.

Mickey de Rooij is nu hoofdredacteur van het tijdschrift Arcadië. Haar passie voor buitenplaatsen in Nederland is gevormd toen zij in 1992 voor anderhalf jaar met haar toen nog jonge gezin op de buitenplaats Jagtlust te ‘s-Graveland ging wonen.
  Mickey de Rooij  
  In 2009 schreef zij het format en bedacht de titel van het tijdschrift Arcadie, het tijdschrift van de Stichting Vrienden PHB, de Stichting in Arcadie in samenwerking met de Stichting Gastvrije Landgoederen.

In maart 2012 heeft Arcadië een speciaal themanummer gewijd aan het Jaar van de historische Buitenplaats 2012.
Haar ambitie is om het fenomeen buitenplaats voor een zo groot mogelijk breed publiek duidelijk te maken en te doordringen van het belang om de nog bestaande buitenplaatsen voor volgende generaties te behouden.
Voor meer informatie zie ook www.buitenplaatsen2012.nl.

Dit tijdschrift komt, vooralsnog, tweemaal per jaar uit en is verkrijgbaar via www.vriendenphb.nl

De Agenda met activiteiten van buitenplaatsen en tentoonstellingen van musea opgenomen in Arcadië staan ook op de Zilverbanksite: klik hier.

In de Media
In “Hoe heurt het eigenlijk” (AVRO) gaat Jort Kelder met in de hand het etikettenboek van Amy Groskamp ten Have op onderzoek uit. In de aflevering van 29 november 2012 komt Mickey de Rooij langs als deskundige. U kunt hier de gehele aflevering bekijken, Mickey verschijnt na ongeveer 8 minuten  |  bekijk video
 
      Mickey de Rooij op: Mickey de Rooij op LinkedIn  
         
 
    Home   |   Contact   |   Restyling & Realisatie: DG Graphic Design © 2011-2019