de Zilverbank - Expertise van Mickey de Rooij    
 
de Zilverbank
   06 - 11 480 930
   info@zilverbank.nl
Expertise

Mickey de Rooij is sinds 1992 dagelijks met zilver bezig en volgde in 1995 de juweliersopleiding in Schoonhoven. Vanaf 1996 is zij begonnen met het opstellen van taxatierapporten aanvankelijk in overleg met zilverexperts. Door haar inmiddels grote zilverkennis begon Mickey in 1998 met haar zilvercursussen die meer dan 800 deelnemers heeft gekend. Haar allerlaatste zilvercursus gaf zij in april 2018.

In 2003 bedacht zij de tentoonstelling Glansrijk Gewonnen, een tentoonstelling over zilveren en verzilverde prijsbekers, medailles en penningen. Deze tentoonstelling vond plaats in het zilvermuseum Schoonhoven, Zilvermuseum Sterckshof in Antwerpen, het Westfriesmuseum Hoorn en het Cavaleriemuseum in Amersfoort. Voor de tentoonstelling Als zilver spreken kan in het Zilvermuseum Schoonhoven in 2010 schreef zij de teksten voor de audiotour.
  Mickey de Rooij  
  Regelmatig wordt haar experstise geraadpleegd door de media. Zoals experstise bij zilverartikelen of het geven van haar mening ten aanzien van bijvoorbeeld de koers van oud gebruikt zilver of het beantwoorden van vragen van luisteraars van een radioprogramma.

Naast grote deskundigheid op het gebied van zilver, is ze als expert inzetbaar op het gebied van kunst en kunstnijverheid, buitenplaatsen en kastelen.
 
         
 
    Home   |   Contact   |   Restyling & Realisatie: DG Graphic Design © 2011-2019